Saturday, March 15, 2008

AkvakulturEn av mina stora källor till inspiration är Patti Moreno, the Garden Girl, för även om jag själv inte har lyxen att äga ett hus i stan så är våra förutsättningar och tankar ganska lika (Uppsla är dock något mindre än Detroit). Här sätter hon upp en akvakultur inomhus, något som jag själv funderat på att göra. Det ska bli intressant att se hur fortsättningen blir. Det hon använder är ett 210litersakvarium (55 gallon = 208,2liter) och jag är väldigt nyfiken på vilken avkastning hon kan få i fisk från detta. Enligt hennes nyhetsbrev är det en väldigt bra grej att ha när man ska göra sina försådder, vilket ju kan vara ett tips så här på våren.

5 comments:

Annika said...

Wow, odla grönsaker under vatten med fiskar! Det visste jag knappt att man kunde.

Rosengeranium said...

Heh, vanligtvis stannar grönsakerna ovan vattnet :) Man leder det smutsiga vattnet genom en bytta med grus som grönsakerna får växa i - återstoden släpps ner i akvariet igen, renat och fint. Visst är det ett skoj sätt att odla på!

Annika said...

Då var det inte alls lika roligt, även om det var ganska skoj ändå. Jag hade hoppats att hon i nästa vsnitt skulle sticka ner handen bland fiskarna och dra upp några morötter eller litet sallad.

Rosengeranium said...

Håller absolut med! Det finns ju ätliga alger - undrar om någon försökt med det i sin akvakultur...

Anonymous said...

Det undrar jag oxå! Det beskrivs på olika sidor på nätet om hur man blir av med algerna i vattendammar men hur tar man till vara dessa? Vilka alger är ätliga?