Tuesday, April 08, 2008

Ännu en sån där dag...


Ungefär en gång i månaden, i de flesta kvinnors liv, kommer en period då livet är svårt. Det är ingen tragik, men tingen gör inte som man vill. Igår inföll en sån period i mitt liv. Hur jag än försökte kom jag inte ihåg en syssla till slutet, utan tvingades plocka upp 'snuttar' efter mig själv hela tiden. Blogger envisades med att logga ut mig medan jag svarade på kommentarer till förra posten, huvudet var tungt och sinnet lågt. När jag sedan gick på toaletten kunde jag, sittande på tronen, konstatera att snutten toalettpapper som fanns kvar inte räckte och att lådan med ersättningsrullar var tom.

Det var då jag åt upp alla chokladkakorna som fanns kvar efter helgen, och sedan satt jag och tittade major Uggla* resten av eftermiddagen.

Men innan dess hann jag plantera om mina ägg, så dagen var inte helt bortkastad

*Major Uggla ledde morgongymnastiken under radions barndom, från trettiotalet och framåt, och kan räknas till den svenska gymnastikens fäder tillsammans med Ling. Det finns ett filmklipp på SVTs Öppna arkiv där han leder ett pass iförd sidenpyjamas. Inga tvättbrädesbilder (sorry tjejer), men han ser förvånansvärt ung ut.

4 comments:

Ruben said...

En liten undran. När du planterar om dina ägg, blir det då till strutsägg direkt, eller blir det ett ägg, typ mellanstorlek först? Tror inte riktigt det framgick.
Ha det gott! /Ruben

Rosengeranium said...

Hm, när jag nu tänker på det så blir de kalkonägg innan de blir strutsägg - helt vegetariska naturligtvis. Med rätt frö, ljus och näring kan man till och med odla påskägg. ;-)

matte said...

Bra att det finns choklad!

Rosengeranium said...

Jupp!