Wednesday, April 23, 2008

Läget?

Så här ser det ut när man använder Mini Happy Plant. Tomaten får fortfarande inte tillräckligt med vatten, så jag kommer att sätta dit en till snart.


Jag börjar närma mig. Nu kan jag säga att det är fullt möjligt att förse oss med färska örtkryddor och en grönsallad per dag på inomhusodling i fyra fönster. Frågan är om det kan kallas "så mycket att det räcker till en trepersonersfamilj". Själv tycker jag att det känns som fusk, och det kan jag kosta på mig eftersom jag ser möjligheten att odla mer än så.

Det som är svårt att odla inomhus är rotfrukter, och hittills får vi dem via Ekofrukter, ett Knivstaföretag som levererar ekologisk frukt och grönt till dörren. Vi sparar en liten slant på det, om inte annat så för att vi får bättre koll på var våra pengar tar vägen och inte springer i butiker och impulsköper några gånger i veckan. Den stora orsaken är dock att jag inte vill slänga besprutat grönsaksrens i maskkomposten; med det kretslopp jag planerar kommer gifterna snabbt att berikas i växterna - och sedan i våra kroppar.

Något som jag var orolig för när jag började var att det skulle se ut som om jag hade ett grönsaksland i fönstren. Grönsaksland är ju inte främst kända för sina estetiska kvaliteter, och ett vackert hem ligger mig varmt om hjärtat. Men växterna ser ut som vilka krukväxter som helst, och tack vare att jag varit nogrann med att variera utseende hos växterna och ha snygga krukor (dvs. terracottakrukor och oskadade plastbackar) ser det riktigt vackert ut.

3 comments:

matte said...

tusen tack för din kommentar! skönt att höra att det finns fler rostokiga..
Vilka härliga odlingar du har i dina fönster!
:)
matte

cS said...

Det låter som du håller på att få bra utdelning på ditt arbete. Jag som inte ens ska odla något på min balkong i år.

Rosengeranium said...

Matte: Vi rosälskare håller ihop :) Tack!

Cs: Ajdå! Har något hänt?