Thursday, May 08, 2008

Tjugo grader jordtemperatur

"Psst! Kompis! Har du plats för en annan där uppe?"


Jag körde ner några billiga termometrar i jorden på min kolonilott idag. Detta eftersom jag lärt mig att man sår olika grödor beroende på hur varmt det är i marken. Tjugo grader betyder att man kan odla allt - inklusive bönor.

Detta löser ett stort bekymmer för mig; hur ska jag få plats att dra upp plantor för utomhusbruk samtidigt som det är dags att dra upp en ny omgång växter för inomhusodling? Alla tillgängliga fönster är fyllda, och övriga områden är tingade på. Jag har sneglat flera gånger på matbord och sängar men vi måste ha plats för att leva - och det utan att slå huvudet i en massa lysrörsarmaturer. Nu kan jag så alla utomhusgrödor direkt i landet och spara mitt dyrbara förodlingsområde till inomhusplantorna.

Då ska jag bara bygga de där förodlingsbänkarna jag talat så länge om - samtidigt som jag gör försådderna inomhus och sår landen på kolonin.

Jag är en oförbätterlig tidsoptimist.

3 comments:

matte said...

matbord och sängar!! låter som du är svårt drabbad av odlingsbacillen.. jag tror att det är något som går.. har själv provat med ipren men det hjälpte inte ;)

cS said...

Du är helt otrolig, vilken energi och entusiasm. Kan du inte smitta mig lite?

Rosengeranium said...

Matte: Eftersom odlingsbacillen verkar begärlig kanske man inte ens ska försöka bli av med den :)

Cs: Ska se vad jag kan göra.