Friday, May 02, 2008

Ditt och dattsallad


Idag har hela två måltider innehållit grönsaker som odlats inomhus. Till lunchens korv och pasta fick vi en 'Ditt och dattsallad', det vill säga jag klippte blad från de växter som var mogna att skattas och blandade i en skål. (Dagsinnehåll; mizunakål, bladamarant, indiankrasse, salladslök och malabarspenat.) Förra gången jag gjorde den här salladen serverade jag den utan dressing, eftersom jag vanligtvis brukar äta sallad så. Den här gången droppade jag över litet - bladamaranten har en ganska tuff smak som kräver musklerna från en bra rödvinsvinäger för att samsas med resten av grönsakerna.

Till kvällsmat åt vi nässel- och malabarspenatsoppa. Än är det litet för litet blad på malabarspenaten för att den ska kunna fylla en trepersonersmåltid själv. Men det är på väg; ett av bladen jag plockade idag var stort som ett A4. Ett oförutsett problem med den är att små blad och skott är så goda. Jag har kommit på mig själv med att småäta dem som godis och sedan ursäkta mig med att det "i alla fall är nyttigt"...

(Om ni tittar här nedan ser ni att jag har postat gårdagens Indoor Gardenerpost här på Parkettodlaren. Kollektiv baksmälla var det ja...)

2 comments:

matte said...

tänk va mycket nyttiga vitaminer du får i dig!!

Rosengeranium said...

Ja, precis! :)