Friday, March 23, 2007

Sticklingarna från Avatar of Roses, rapport #1


Jag vet inte om bilden fångar det, men man kan se tydligt vilka sticklingar som fått gödningsmedel i vattnet. I de burkarna är vattnet litet grumligt.

Och det är ungefär det.

Jag hade hoppats på att bladen skulle bli litet grönare, och kanske att det skulle komma en och annan rot ganska snart. Det enda som händer verkar vara att jag får byta vatten ofta - och det drar jag mig för. Jag kan slå vad om att jag vaknar upp först när vattnet är mörkgrönt och det sticker upp en brun pinne ur vardera sörjan.

Jag skulle för all del kunna köpa hormonpreparat för att få rotningen att komma igång fortare... Fast när man själv har en hormonsjukdom är man medveten om hur mycket trassel hormoner kan ställa till - och då vill man inte skvätta dem omkring sig.

Vid närmare eftertanke... [lämnar datorn]

Då var det rengjort. Så svårt var det.

Det intressanta är att sticklingen som inte fått någon växtnäring faktiskt ser friskare ut än de andra två. Jag måste nog läsa på om gödning för att se om jag håller på att övergöda dem. Nå, bara nån av dem överlever och kan planteras blir jag nöjd. Doftpelargoner är bra att ha när man vill smaksätta sin sockerkaka.

4 comments:

virranni said...

Hej! Alltså: pelargonraringar gillar inte när det är blött om fötterna. Det kan hända att sticklingar som sätts i vatten ruttnar bort. Och DET vill man inte! Bäst är att sätta dem i tex små torvbriketter, eller i smååå krukor (nära kanten, inte mitt i), se till att hålla dem fuktiga men inte blöta. Och så mår de bra av att stå på en fönsterbänk med element under, iaf tills de har fått rötter. Lycka till med dina fina sticklingar! /anni

Anonymous said...

Doftpelargonen heter inte Avatar of Roses. Såvitt jag kan se av bladen är det Attar of Roses du har.
Rotar bäst i såjord. Men jag sätter också sticklingar i vatten ibland när tiden inte räcker till.
Vibeke

Anonymous said...

Hej!
Jag tycker att den liknar en doftpelargon som heter Rosengeranium, även kallad Doktor Westerlunds blomma.
Rosengeranium trivs utmärkt som sticklingar hemma hos mig om jag lägger en bit grillkol i vattnet. Då surnar inte vattnet och det bildas snabbt rötter.
Jag har även låtit någon av dem stå kvar i en vas med vatten + grillkol tills dom blivit "vuxna". Har dock aldrig använt gödning, men tror att det finns speciell gödning för "aquaodling". Lycka till med dina odlingar!
/Nettan

Anna said...

Hej,
Pelargonerna tycker inte om rota sig i vattnet. Och att gödsla vatten är ett stort fel, tyvärr. Sticklingarna borde sättas direkt i jorden. De vattenrötterna håler sig ändå inte om du sätter dem slutligen i jorden (ruttnar)och sticklingen måste anstränga sig för att rota sig igen. Det gör att plantan blir svagare.
Doftpelargon du har ser ut som Rosengeranium, annars Dr Westerlunds blomma.

Lycka till!
Anna