Monday, February 05, 2007

Suck... fast å andra sidan!

Det är inte kul att göra misstag. De flesta av mina babyleaves har vissnat och är döende. I enbart en kruka växer de så att de knakar, jag hade hoppats på litet större framgång. Som ni redan vet packar jorden ihop sig till en hård kaka när jag vattnar, och när jag tänker efter har jag nog slarvat litet med vattningen överhuvudtaget. Det var fortfarande fuktigt när jag kände efter i krukorna, men definitivt åt det torkande hållet. Just nu hoppas jag på att nedsänkningsmetoden ska fungera, och har ställt de behållare där växterna verkar leva i vatten upp till kanten. Kanske väcker det inte bara plantorna utan fluffar också upp jorden...? Kan man hoppas?



Tilläggsljuset som jag satte upp fungerar dock utmärkt. Både salvian och myntan sätter nya blad med stor entusiasm, och har fått toppas. Just nu njuter jag årets första kopp myntate på hemodlade örter. Dessutom kom Thompson & Morgan katalogen igår. Detta är växtporr på högsta nivå! Det är tur att jag är pank, annars skulle jag köpa ännu fler skumma fröer.



Och blåbärsplantor! Definitivt blåbärsplantor!

 

1 comment:

Anonymous said...

Men om du planterar i vanlig blomjord kanske du behöver blanda ut jorden med sand? Spännande och intressant blogg förresten. Mvh Matti