Monday, January 15, 2007

Och nu då?

Som ni märker har jag inte bloggat på ett par dagar. Jag har drabbats av en "och nu då?"blockering. Mina små salladsodlingar växer så det knakar och jag kan nog skörda ifrån dem om en vecka ungefär. Egentligen skulle jag sätta den där groddodlingen som jag pratade om för ett tag sedan.

Men....

...jag har gikt. Det vill säga, mina njurar orkar inte med vad som helst, och när de inte orkar med släpper de ut syra som består av nålformiga kristaller i mitt blod. Dessa kristaller sätter sig först i min vänstra stortå, och sedan börjar de samlas i mina fingerleder. Tänk er att skriva maskin med grus i fingerlederna och veta att för vart smärtsamt nedslag slits brosket upp ännu litet mer - brosket som behövs för att lederna ska kunna fortsätta vara rörliga, och som inte återbildas i kroppen. Jag gör mycket för att slippa få sådana anfall.

Gikt är en sjukdom man får om man är fet, förtjust i bakelser och sprit. Nu råkar jag vara nykterist, men småfet och bakelseglad stämmer på mig. Det intressanta är att jag kan äta hur mycket fet och sockrad mat som helst, så länge jag inte äter baljväxter också. Alla mina anfall har blivit utlösta av saker som linser, bönor, och nu senast; alfalfagroddar. Alfalfa är också en baljväxt, och även om jag i min fromma oskuld trodde att groddar inte var så "starka" som en hel böna visste kroppen bättre. Jag fick ett lågintensivt anfall som varade i en vecka. En hel vecka utan att kunna blogga! Jag som lever via nätet och har tre olika bloggar rullande.

Alfalfa är det enda groddvirke jag har hemma, påsen står oskyldigt i skafferiet - jag får grodda ur den till stora fester eller så. Till mig själv får jag använda solrosfrön. Hmmmm... undrar om Impecta säljer sånt i storpack....?

1 comment:

ängel said...

Hej! Jag hittade precis din blogg, men innan jag lägger ner timmar på att läsa igenom den så tänker jag fråga: Skriver du något om hur du gör? Än så länge har det inte varit ritkigt så instruktivt som jag hade hoppats på. Jag tänkte själv sätta igång och odla, och letar därmed efter instuktioner och inspiration. Men i det här stadiet mestadels det första. Tack :) Och keep up the good work!

ps. jag vill inte posta min mail publikt, så svara gärna med en egen kommentar här så jag kan läsa. Tack igen!