Wednesday, January 07, 2009

Mina mål för 2009

Jag hittade bloggen A posse ad esse under julhelgerna, och blev inspirerad av en modig bloggpost. Inte nog med att Paul Gardener gjorde en lista "nyårslöften" i början på 2008 - i slutet av året redovisade han också resultaten. Jag har aldrig riktigt förstått poängen med nyårslöften (de liknar alldeles för ofta nyårsönskningar), men att sätta upp en räcka mål för året som man sedan kan redovisa resultatet av - det tilltalar min inre projektledare. Här får ni alltså mina mål för 2009, och faktiskt också ett enda nyårslöfte (räkna detta som en unik händelse).

Mitt nyårslöfte för 2009 är att

hålla mig till planenJag har aldrig gjort detta tidigare, så det ska bli intressant. Eftersom jag har dålig vana på området räknar jag med två månaders inkörningstid.Mina mål för 2009 är då att


  • Sätta upp två nya odlingsfönster inomhus
  • Bygga nio högbäddar på mina kolonilotter
  • Röja och tapetsera mitt arbetsrum
  • Sätta upp en levande vägg i arbetsrummet med hjälp av akvaponiska system

Det där borde jag klara även om projekten drar ut på tiden (fler än jag som hör ödestrummor över det uttalandet?). Till sist kan jag inte låta bli en klassiker:

2009 ska jag gå ner i vikt, närmare bestämt fem kilos viktminskning per tio veckor under hela året. Om vi vet att jag väger 87,5 kg så betyder det att jag ska väga 62,5 den 23/12, och att första milstolpen är 18/3. Håll tummarna för mig - jag behöver verkligen förlora de där tjugofem kilona.

Om ni ursäktar så ska jag nu gå och leka med mina nya bokashibunkar. Tack svärmor!

2 comments:

Emma said...

Ska bli mycket spännande att följa dig under det kommande året! Lycka till med alla mål och löften!

Rosengeranium said...

Tack!