Wednesday, October 08, 2008

Det trodde ni inte...

För några dagar sedan skickade jag Tree of Happiness Award vidare till (bla.) Hunky Gardener med "Guy Meets Garden". Han blev så glad att han skickade utmärkelsen vidare till alla sina läsare, och passade dessutom på att tagga oss allihop. Taggen innebär att jag ska berätta sju knasiga fakta om mig själv, så håll till godo:

1. Jag trumpetar när jag snyter mig. Det är så illa att min mormor en gång frågade om det ringde på dörren när jag snöt mig utanför hennes rum.

2. Ett av mina extraknäck var att jobba som tomte på en datorfirmas julfest.

3. På denna julfest brann granen upp på grund av ett felplacerat fyrverkeri, och i förlängningen gjorde det att jag bjöd Tore Skogman på glass.

4. Jag är en manickoman av stora mått. Enda orsaken till att jag inte har en ficksvets i handväskan är att jag inte har kommit på en enda ursäkt för att ha den där.

5. När jag var liten sprang jag och gömde mig så fort det blev romantik på tv. Slagsmål och blodiga krigsscener hade jag inga problem med, men de fick jag inte se för mamma. Jag hade ibland svårt att få sammanhang i de program jag tittade på.

6. Det finns ingen tv i vårt hem eftersom vi har så många andra fritidssysselsättningar. Vi gjorde oss av med den sista apparaten när vi upptäckte att det låg ett tjockt lager damm på avstängningsknappen. (Jupp - detta var så länge sedan att tv:n var försedd med en sån.)

7. Jag tog mig in på handskriftsavdelningen på British Library och fick bläddra i codexar (dvs. riktiga medeltida böcker av pergament) utan att förstå ett dugg av vad personalen sa till mig. Vi talade alla engelska flytande.

(Hm, ska jag vara ärlig om det sista faktat så förstod jag 'the head curator' och det var nog tur. Hur som helst är porträttfotot på mitt temporära bibliotekskort en studie i lingvistisk panik.)

Dåså mina vänner! Taggen är er! Berätta gärna i en kommentar här att ni fortsatt på den, för jag är nyfiken :)

2 comments:

Anonymous said...

1. Även jag snyter mig som en mindre elefant. En större mindre elefant. Skrämmer små barn och upprör vuxna.

2. Jag tjoar när jag nyser. Även det skrämmer små barn och upprör vuxna. (Min man blir fly förbannad och hävdar att det slår lock för hans öron.)

3. Jag kan bryta nacken av en aborre med bara händerna, tumme in i munnen och KNNA-A-AK

4. Jag använder meningen "hur ställer ni er till kremering?" mer eller mindre dagligen i mitt jobb.

5. Om jag bara fick skulle jag göra en t-shirt med texten Svenska Likbrännarföreningen på. Samt ett kopparsnitt av ett sekelskifteskrematorium.

6. Pölsa är väldigt väldigt gott, tycker jag.

7. Förr om åren, tills jag var så där en 25, kunda jag vrida min näsa nästan ett helt varv. Alltså 360 grader. Det kan jag inte längre. Den verkar ha stelnar. Näsan alltså.

/yrkeskvinnan

Rosengeranium said...

Yrkeskvinnan, vad skönt att veta att jag inte är ensam! Däremot är min näsa inte lika plastisk - jag sitter här och vrider den flera gånger om... :)