Saturday, October 04, 2008

Solsången


En värld där alla dess fenomen räknas som bröder och systrar till människan. Nej, det är inte en hippie som har skrivit, helt enkelt eftersom författaren levde innan ordet var uppfunnet. Det är Fransiscus av Assissi, och hans syn på omvärlden gör att han alltmer blir en förebild för kristna som engagerar sig för miljön. Han levde för åttahundra år sedan innan de flesta stora kyrkosplittringarna, vilket gör att de flesta samfunden kan ta till sig hans tankar. Om du är kristen så läs och lär.

Om du inte är kristen hoppas jag att du står ut med en utflykt till en annan religion. [Och om du skräms av orden "Woe to those who die in mortal sin" (Ve de som dör i dödssynd) kanske jag ska nämna att när man börjar skrapa på begreppet dödssynd visar det sig att det i det närmaste är omöjligt att dö i den; har man väl dödssyndat är det allvarligt, men det är svårt att gå så långt och det finns många utvägar och andra chanser innan dess.]

Solsången spelades också på vårt bröllop, om än i skepnad av psalm 23 "Tack gode Gud för allt som finns". Den sjungs till en annan melodi, och om ni ser igenom hela mr Bean sketchen så är det den som sjungs i slutet.

No comments: