Tuesday, April 17, 2007

Kuriosastadiet


Jag kan inte motstå att posta en bild på grönsaksdelen av den kycklinggryta jag gjorde i går. Allt det där gröna har växt inne hos mig. Det är fransk dragon, portlak och ett majroveblad. Det ser så fräscht ut innan man har kokat grytan och alltihop krympt ihop till spenatgröna småtrådar.

Min odling har nu nått kuriosastadiet. Jag dricker allt som oftast te på egen mynta och kommer snart att avverka skogen av basilika till förmån för hemgjord pesto. I vårt kök ligger några små hemodlade citrusfrukter, redo att bli marmelad. Eller snarare marmeladkrydda eftersom de smakar ganska bittert i sig. Salvian får jag nog torka och ge bort till vänner i små påsar - jag har alldeles för mycket av den. Det här stadiet är trevligt, men är ju långt ifrån en full försörjning för en familj. Nu kan jag i alla fall räkna på hur lång tid det kommer ta innan jag fått ruljansen igång och kanske kan få ut fulla skördar.

Jag tror att det blir två år, osäkerhetsmarginalen har jag ingen koll på. Orkar ni hänga med så länge?

3 comments:

Anonymous said...

Jajamen! Jag orkar hänga med i dina strävanden. Jag brukar kolla på din blogg ibland och nu undrar jag: Har du försökt odla tomater? På din balkong borde det gå bra.

Hälsningar "Gumman"

Rosengeranium said...
This comment has been removed by the author.
Rosengeranium said...

Kul att höra!

Jag är inte förtjust i tomatplantor på grund av deras karaktäristiska doft - och när man odlar på små, trånga utrymmen är sånt utslagsgivande.