Sunday, April 08, 2007

Fora för svenska trädgårdsbloggar (och engelska)


Jag förlade just en kommentar till en av mina poster. Dvs. jag publicerade den, och när jag sedan skulle svara på frågan hittade jag inte kommentaren. Joppe frågade om jag kände till några svenska fora för trädgårdsbloggar eftersom han (hon?) inte kunnat hitta några. Jag beslöt att göra om svaret till en lite post här istället.

Det finns en webplats som både tillhandahåller blogservice och ett forum för trädgårdsbloggare. Den heter

Trädgårdsblogg och Gröna sidan
(the URL is http://www.tradgardsblogg.se)

Jag har inte tittat så mycket på den, så jag vet inte om där finns något utbyte av adresser, eller platsen har ett bibliotek över trädgårdsbloggar som inte använder deras egen blogservice, men detta är det andra webstället jag skulle besöka.

Det första är
Odla.nu
(URL http://www.odla.nu)

Sveriges största forum för trädgårdsodlare. De har ännu inte en plats för trädgårdsbloggare, men jag har en känsla av att många av oss besöker stället då och då. Alltså startade jag en tråd med namnet "Trädgårdsblogg och utbyte av adresser" (den ligger i forumet under "Småprat om trädgård", besök den och kasta ner några ord om din egen blogg.)

Om du känner för litet internationellt, engelskspråkigt surfande ska du starta turen på

Garden Voices
(URL http://voices.gardenweb.com/)

Jupp, Indoor Gardener är listad där (och det är jag hedrad över), och det var också där jag startade mitt eget bloggsurfande när jag var grön på trädgårdsbloggande. Här finns en massa intressanta bloggar att läsa.

Sist men inte minst ska vi inte glömma vår första internationella tävling för trädgårdsbloggar

Mouse & Trowel Awards
(URL http://www.inthegardenonline.com/mt/)

No comments: