Monday, May 18, 2009

Tillbaka till självvattnande krukor igen?

Jag har precis gått runt och vattnat min djungel. Efter förra veckans utrensningar och med viss sparsamhet lyckades jag bara ösa ut tio liter vatten - drygt. Fortfarande är jag inte nöjd med odlingarna - nu när jag jobbar om dagarna orkar jag inte alltid med det som ska göras. Eller så har jag inte tid, det är en ständig fajt om minutrarna mellan mina projekt.

Så det lutar åt att jag återgår till självvattnande krukor i stor skala, även om jag tvekar. Det blir dåligt med luft kring rötterna på växterna i de plastbyttor jag använt, och jorden luktar illa när jag gör rent dem. Samtidigt sparar det både plats och vikt - och tid. Jag leker med tanken att ta de större terracottakrukorna och göra självvattnande krukor av dem. Borde kunna fungera för större plantor som aubergine, krasse och örter. Kanske att jag använder dem till bladgrönt också - jag föredrar terracotta i mina fönster.

Jag är inte säker på vad jag kommer att välja - för det är ju det där med att få tid till en stor omorganisering...

2 comments:

msn00b said...

jag gjorde om mina terracotta till självvattnande, målarplast is da shiet för att få dem att hålla tätt på insidan, dessutom mkt bättre hållbarhet än plastpåsar etc eftersom de bryts ned och det vill man ju inte gärna ha i matjorden.

Rosengeranium said...

Tack för tipset!