Sunday, May 24, 2009

I väntans tider...

Har precis kommit hem från en lägenhetsvisning - vi tänker flytta. Kanske blir det den här lägenheten, kanske blir det en annan, allt beror på vad banken säger och vilka motparter vi har i budgivningen. Oavsett vad som händer vet vi att det blir något mycket mindre, närmare en tredjedel av den yta vi bor på nu.

Hur blir det då med parkettodlandet?

Det blir en utmaning. Just nu har jag förmånen att ha en planritning att utgå ifrån, så jag sitter och möblerar in både tomatodlingar, spirningar och annat som fungerar i en lägenhet. Jag är glad att jag hållit på med det här några år nu, så att jag vet vilka saker jag ska satsa på.

Fördelen med flytten är att experimentet kommer närmare verkligheten; just nu bor vi ju inte i en normal lägenhet för tre personer, den är alldeles för stor och dessutom i två våningar. Det vi flyttar till kommer att passa mycket bättre, så jag är försiktigt förhoppningsfull. Om inte annat så för att det här blir en bra chans att rensa ut allt onödigt man samlat på sig genom åren.

Men. Vi har inte köpt lägenheten än. Var snäll och håll tummarna för oss - den skulle passa oss väldigt bra.

3 comments:

Esbe said...

Önskar er det bästa av boenden!

Bygg på höjden!

msn00b said...

håller alla tummar och tår och passar på att tipsa om SBAB, förutom bra ränta på lån ger de dessutom en väldigt bra sparränta på fasträntekonto, särskilt när man ar lån hos dem(2,24% nu och då är ändå ränteläget nu skanadlöst lågt)

Lycka till!

Rosengeranium said...

Tack för att ni håller tummarna - det behövs. Och jag kommer att bygga på höjden, särskilt i odlingarna på balkongen :)