Tuesday, February 17, 2009

Död åt mangolden, leve såddlingarna!


Jag trodde att jag skulle så frön idag, men det visade sig att jag inte har någon såjord färdig. Det enda som finns är utmärkt hemblandad plantjord. Tänk att man kan förivra sig så... När sonen kommer hem ska jag dra fram mina grytor och börja sterilisera den använda jord jag har stående. Bör bli intressant - särskilt när maken kommer hem och undrar vad det blir för mat.

Svaret är för övrigt "någonting med mangold" eftersom jag kommer att tömma den backen idag. Det är intressant, bladen har fått stå orörda länge och deras stjälkar har blivit träiga. Vanligtvis brukar man kunna koka och äta dem som sparris, men när jag och maken försökte senast var det ingen hit. Idag blir det nog en liten stuvning på bladen istället, plus kokt potatis och kassler, mmmmmmm. (Och en tanke slår mig; vad ersätter man kassler med om man är vegan? går det att odla? inomhus? Jag kommer nog aldrig att kunna odla vanliga krukväxter.)

Imorgon är det dags för sådd. Jag har en massa äggskal att tillgå, ett välfyllt fröförråd, som av någon anledning har ett överskott på smultronfrö, en del knasiga behållare och massa vilda idéer.

4 comments:

ms.n00b said...

Jag är så grymt avundsjuk på dig just nu, mitt odlingsintresse ligger för tillfället i träda. Jag vet ju att det kommer kicka igång igen så fort det blir lite mer vår ute men just nu så gnager det i mig att jag bara inte har lust...

Rosengeranium said...

Jag har heller aldrig lust att odla på vintern. Kroppen vet att inget kan växa i mörkret och kylan - och sen får man ha hur många element och extralampor som helst. Det är den här bloggen som får mig att hålla ut - man måste ju ha nåt att skriva om, lix :)

Emma said...

Håller med om att det kan vara segt att få upp odlings-ångan på vintern, men bloggar som den här får iallafall mig att bli inspirerad igen! Ska nog ta och göra en beställning hos Runåbergs idag och börja planera odlingslottens utformning. Tack för inspirationen!

Rosengeranium said...

Ingen orsak! Kul att upptäcka att Allers har en trädgårdsblogg!