Friday, July 13, 2007

Kaffe eller te?


Okej, jag erkänner; detta är ännu ett mem, och det har inte ens med trädgård att göra. Men jag lovade att skriva det, och det uppfanns av Stuart Robinson som skriver Gardening tips 'n' ideas - en läsvärd trädgårdsblogg som förtjänar reklamen. (Bloggen är engelskspråkig.)

Nå, frågorna gäller huruvida jag dricker kaffe eller te, och för att roa mig har jag översatt dem från engelska till svenska.

Vad föredrar du, kaffe eller te?

Ingetdera. Jag dricker choklad, det piggar inte bara upp utan får fart på hjärnan också.

Snabbkaffe eller bryggkaffe (för teälskare tepåse eller kannbryggt)?

Vanligtvis använder jag en drickchoklad av Oboy-typ, Oxfams "Cacao". Just nu blandar jag mina chokladmuggar av vanlig kakao enligt receptet 1/2dl kakao + 1 dryg msk socker blandas till en smet med hjälp av litet mjölk. Muggen fylls med mjölk och värms i micron.

Detta är inte en choklad för barn.

Med eller utan mjölk/socker/citron? ("How do you take it?")

Eftersom choklad redan innehåller mjölk och socker lägger jag sällan till något mer. Grädde är bara trevligt om man har fruktansvärt stark choklad (och jag vet inte om det går att göra mitt recept starkare och fortfarande få flytande dryck i koppen). Jag har heller aldrig anammat den amerikanska vanan att ha i marshmallows. Min drift att prova exotiska recept har däremot fått mig att prova choklad gjord från chokladkaka (Dolphins 88% rekommenderas) och krydda med äkta kanel. Det var gott.

Har du en favoritkopp?

Tja, jag tycker den avporträtterade är passande, så det är oftast den jag dricker ur. Favorit nummer två är årets morsdagspresent; en rosa mugg med blomrelieff. Den rymmer nästan 5dl, så den tar jag bara till i svåra fall.

Hur många koppar/muggar per dag?

Oftast dricker jag bara en kopp per dag, men vid svåra dagar kan det bli en till - se mitt recept ovan. Tro det eller ej, men jag kan också vara utan choklad i flera dagar...

Nej, jag dricker varken te eller kaffe under sådana perioder. Jag dricker aldrig kaffe eller te...

Gör det skillnad om du börjar dagen utan din kaffe/temugg?

Nja, det beror på hur utvilad jag är och vad jag ska göra under dagen. Pluggar jag kan jag kosta på mig att vara utan, ska jag vara hemma med sonen är chokladen livsnödvändig. Ni anar inte hur snabb en tvååring kan vara...

Nå, käre läsare, nu är det din tur på din blogg. Dricker du kaffe eller te?

4 comments:

Fundera grönt said...

Jag är en sån där knepig typ som dricker varken det ena eller det andra. Te gillar jag inte, kaffe har jag aldrig börjat med. Choklad dricker jag inte heller... :-)

Rosengeranium said...

Heh. När jag är borta hos folk brukar jag dricka varmvatten (te utan te sas.). Det är faktiskt inte så dumt. :-) Vill jag lyxa till det gör jag örtte på färsk citronmeliss och sötar med honung.

Lilla B said...

Jag dricker så mörkrostat kaffe det bara går att få tag på.
Massor! Säkert minst 8 koppar om dagen.Det är förmodligen ohälsosamt - men jag mår förträffligt.

Rosengeranium said...

Och må förträffligt är ju huvudsaken :-). Svenskar dricker mest kaffe i världen - näst efter finnarna, och vi lever i allmänhet länge och vid god hälsa. Kaffe är nog inte så dumt.