Tuesday, July 17, 2007

Jag är dock inte en badkruka...


Jag har en kompis som vet att köpa en ordentlig kruka när hon ser den. Den här har stått hemma hos henne med en jättelik paraplyblomma i sig. Tyvärr flyttar hon nu till Småland och har därför skänkt krukan till en mycket lycklig parkettodlare (detta är inte ett trickfoto - jag får plats där).

Nu har jag de trevliga problemen att A; bestämma var den ska stå - jag har egentligen inget lämpligt hörn för den, och B; bestämma vad jag ska odla i den. Det är lätt att drabbas av beslutsångest, så jag tänkte be er läsare om hjälp. Här i högermarginalen har jag lagt upp en liten röstruta. Ni har en knapp vecka på er att rösta på de olika alternativen. Krukan är djup nog att odla potatis i, men det blir litet tråkigt - och frukterna är trots allt giftiga (tvååring in da house...). Jag kanske skulle ta kontakt med Botaniska Trädgården i Uppsala och fråga dem om de kan sälja mig litet ullukoutsäde så att jag äntligen kan odla denna mytiska växt. Eller så kan jag skaffa en helplatta smultronplantor för att trygga sonens godisbehov även på vintrarna. Om jag å andra sidan odlar jordmandel i den kommer han att få en fin gräsyta att leka på - och jag kan förmodligen förse oss med litet matolja (bara jag kommer på hur jag ska utvinna den).

Tack Irene, Johan och Anders för alla fina gåvor! Vi kommer att sakna er mycket här i Uppsala - men vi vet ju var ni bor... :-)

2 comments:

Lilla B said...

Vilken präktig kruka!!
En sån skulle jag kunna tänka mig att mina basilikor skulle trivas extra bra i.

Rosengeranium said...

Huj! Du kommer få basilika nog att starta kommersiell tillverkning av pesto, tro mig!