Monday, June 08, 2009

Fler växtplaner

Uppmuntrad av framgången med nyårslöftena tänkte jag sätta upp några mål för den närmsta framtiden:


  • Städa ut gamla, misslyckade försådder
  • beställa nematoder för att bekämpa sorgmyggen
  • härda en melon och de två chiliplantorna för balkongliv
  • plantera en melon i tunnan som innehöll pumpaplantan (nej, jag ger aldrig upp)


Det finns mer saker som pockar på att göras, men jag nöjer mig med det här, annars blir listan så lång att jag ger upp när jag tittar på den. Hm, enligt god projektledarsed ska jag också sätta upp ett tidsmål, så vi säger väl att allt ska vara gjort måndag nästa vecka.

4 comments:

Maria Berg said...

Det finns mer saker som pockar på att göras - ja som du säger måste man begränsa sig ibland annars drunknar man.

Jag ha massa jag borde göra idag men kommer bara att hinna hälften får allt tänka efter vilte vilket jag sätter först...
Jo, jag skulle också behöva nematoder dock till den spanksa sniglen.

/MB

Rosengeranium said...

Jupp! Jag håller tummarna för din bekämpning av mördarsniglarna! Prova knepet att skaffa några snigellik, preparera dem med nematoder, klippa dem i småbitar och sedan portionera ut betet på ställen där sniglarna håller till. Eftersom sniglarna är kanibaler/asätare kommer nya sniglar att äta upp betet och bli infekterade. Ett enkelt sätt att komma åt de små snigelungar som är mest känsliga för nematoder.

Karina said...

Du behöver inte nematoder till sorgmyggorna/fruktflugor (lite dyrare lösning). Hittade en produkt på mässa i år som är fiffig. Man droppar lite hormonämne i en plastboll, dit de lockas och sedan drunknar. Inte testat produkten ännu, men köpte för att ha nästa gång. Heter Biolit, vet inte var man får tag på den utöver mässor - men googla...Lycka till!

Rosengeranium said...

Tack!