Thursday, August 09, 2007

Adoption och omröstning 070809

Den här bilden heter "Garden Party" och är tagen av Les Chatfield. Du hittar fler av hans foton och hans flickrprofil här.


Jag sitter och skriver detta på Uppsala Stadsbibliotek, och förundras än en gång över att det inte finns trådlös tillgång till internet här. Det måste vara en snål tjänsteman någonstans som inte vill släppa till pengarna. Samtidigt står det något på min bänk som påminner misstänkt om en wlan-antenn. Jag måste forska mera i detta.

Nå, hur som helst är det dags för två sammanfattningar:

Kampanjen för adoption av en plantskola

Inga har adopterat den här veckan. Jag återkommer till kampanjen på tisdag.

Omröstningen i vänstermarginalen.

Det blev en förkrossande majoritet för ångtågen. Även när jag slår ihop den svenska och den internationella omröstningen är det bara en som svarar nej på frågan om det blir roligare att besöka en plantskola om man får åka ångjärnväg dit. Och det är klart, tåg i kombination med trädgård har många fördelar. Ett riktigt tåg är väldigt bra att titta på trädgårdar ifrån (och plötsligt börjar jag drömma om att ha en park med ångjärnväg...), och man kan också dekorera sin egen trädgård med ett.

Att dekorera med tåg görs ibland på hög nivå. Jag upptäckte igår när jag letade bilder till den här posten att New York Botanical Gardens har placerat en liten modelljärnväg bland sina plantor. Små tåg tuffar runt mellan olika modeller av sevärdheter i staden. Jag skulle kunna tänka mig att ha ett sånt i mitt växthus - om jag hade ett.

Utomhus skulle jag istället ha ett trädgårdståg. Det är ett tåg i så stor skala att man kan sitta grensle över loket och vagnarna. Men tro inte att jag bara skulle ha det för prydnads skull. Jag drömmer om en spårplan som gör det lätt för mig att frakta trädgårdsavfall till komposten och jord när jag gräver om drivbänkarna (för att inte tala om trädgårdsmöbler, leksaker och annat löst). Måhända blir arbetet inte lättare, men attans vad mycket roligare...

Som parkettodlare får jag nog lägga tågplanerna på hyllan. Undrar om maken skulle vara med på noterna om vi någonsin skaffar hus? Det är klart, det är han som vill lägga beslag på tre hela meters utrymme för sin modelljärnväg - i bokhyllan.

Resultat "Blir det ännu roligare att besöka en plantskola om man får åka tåg dit?"
Parkettodlaren
Nej 1röst
Spelar ingen roll 1röst
Ångtåg och växter, vilken oslagbar kombination! 6röster
Det blir lättare att få med maken 1röst

Indoor Gardener
No 0röster
Doesn't matter 0röster
Steamtrains and gardening, what an excellent combination! 3röster
Makes it easier to bring the spouse 1röst

En ny omröstning finns i marginalen. "Påverkar din religion hur du odlar din trädgård?" Det är en fråga som tål att funderas på ur många vinklar, och för en gång skull tänker jag hålla inne med mina egna tills omröstningen är över.

2 comments:

Anonymous said...

Hej du...jag har nog missat nåt här...omröstning...ångtåg...region...Jag ska läsa på och uppdatera mig sen ber jag att få återkomma. Man kan ju inte hålla på och fatta oövertänkta beslut...hej så länge/ankianka (http://ankianka.tradgardsblogg.se/)

Rosengeranium said...

Absolut inte :-) Hoppas det var skoj i Visby.