Thursday, April 28, 2011

Gah!

Jahapp. När jag satt och skrev gårdagens tänkta uppdatering lyckades jag tappa en skål vatten över min laptop. Till nästa torsdag har jag löst problemet - vi hörs!

Thursday, April 21, 2011

Äntligen har jag kommit igång med en dröm!

Jag har börjat skriva på en liten handbok i grönsaksodling inomhus. Första avsnittet publicerar jag här på bloggen nästa vecka och jag har tillbringat några lyckliga timmar med att planlägga innehållet och göra översikter av de första avsnitten. Ännu lyckligare är jag över de möjligheter jag har med nätet; jag kommer att lägga upp texten för gratis nedladdning, och ordna lyxvarianter i papp och för läsplattor som går att köpa för en billig peng. Jag drömmer till och med om att ordna en ljudboksupplaga. Allt detta kan jag göra utan att behöva lägga ut en enda spänn tack vare ställen som Podiobooks och Lulu.

Enda smolket i glädjebägaren är att jag inte kan ställa upp några egna inomhusodlingar just nu - vi flyttar nämligen i Juni. Förra gången jag flyttade inomhusodlingar sprätte det tomater överallt och stänglar bröts åt höger och vänster, så jag har beslutat att vänta med sådden tills vi säkert flyttat vårt bohag. Fram till dess får jag ägna mig åt planering. Vi får två och en halv extra fönster - bara en sån sak! Dessutom kommer jag ju att ha en alldeles utmärkt handbok att följa :P .

Idag blev det också klart att jag får arrendera två kolonilotter. Detta gör att jag får en plats där jag kan gräva ner min bokashikompost när den marinerat klart, och jag kan ta upp den avfallshanteringen igen. Det kommer att bli en arbetsam vår, men rolig.

Thursday, April 14, 2011

Favorit i repris "Sesame Street: Street Garden Cooperation"

Jag är en varm vän av kolonilotter och koloniträdgårdar - enligt den gamla principen att de ska vara för låginkomsttagare som behöver jord att odla på (det är inte självklart numer). Vi behöver fler - och då kommer jag osökt att tänka på den här.

Thursday, April 07, 2011

Som ett brev på posten

Idag var jag på anställningsintervju och fick ett nytt jobb. Inget högavlönat, men det kommer dra in pengar till familjen och det är ju bra. Häromdagen fick jag också ett paket med fröer från en kompis i Frankrike. Jag skickade henne ett gäng olika blomfröer mot att hon hittade intressanta saker där nere. Det blev maché, cikoria och rödbeta - ska bli intressant att se hur de ser ut när de kommer upp. Jag ska bara hitta en kolonilott att så dem på, och kanske peta ner ett eller annat frö i kruka här också. En av förpackningarna hade dessutom tillagningsanvisningar på baksidan, något som fick mig att le. Samtidigt tycker jag att det borde finnas på alla fröpåsar - jag kan inte vara den enda som stått med ett hav av välmående grönsaker och tänkt
"Och nu då???"